ניגודים משלימים
לקחנו דירה עמוסה וחשוכה והפכנו אותה לנעימה ומוצפת אור. אדריכלות פנים: קורין בנאל
 
להיות בבית ולהרגיש בבית מלון - זו התחושה שביקשו דיירי הדירה בקריית מוצקין להרגיש בסוף היום. הדירה, הבנויה משני מפלסים, שונתה מהיסוד הן בחזית והן באדריכלות הפנים.
בראשית הדרך הדירה היתה במצב שונה לגמרי: עם מעט אור, צפופה ועמוסה בפריטים, עד כדי תחושה של קשיי נשימה. הדיירים הבינו שלבד לא יוכלו להתמודד עם המצב ולאחר שהחליטו לשפץ במקום למכור, שיוועו לעזרה מקצועית. כאן נכנסה קורין בנאל לתמונה וניסתה להבין מה דרישותיהם ורצונותיהם והעבודה נעשתה בשיתוף פעולה לאורך כל הדרך.

    

שטח הדירה: 110 מטרים רבועים

בראש ובראשונה הלקוחות ביקשו ליצור הרמוניה שתתבטא בצבעים, בחומרים ובזרימה בין החללים. לזו נוספה דרישה לפונקציונליות, כלומר שכל המשימות בבית יוכלו להתבצע בצורה נוחה. דרישה נוספת הייתה יצירת חדר שינה רומנטי שייתן תחושה של בית מלון.

הכניסה
הכניסה הנוכחית לדירה דרך המפלס התחתון מגלה חדר עבודה (שמתפקד גם כחדר אורחים) וחדר שירותים שממנו מובילות מדרגות למפלס העליון. בתקרת המדרגות המחברות בין המפלסים נמצא גוף תאורה כדוגמת סקיילייט וסביבו גופי תאורה קטנים, אשר יחד נותנים אפקט של ירח וכוכבים. המעקה המלווה את המדרגות נצבע לבן, והוא האלמנט המקורי היחיד שנשאר בדירה מטרום השיפוץ.

הסלון
עם העלייה למפלס העליון מתגלה הסלון שמרוצף בגוון אפור מתכתי המשולב בברק זהוב ויוצר שילוב של מט ומבריק, וכך הופך הריצוף לאלמנט העיקרי המשלב מראה עכשווי וחמימות ומתפקד כיצירת אמנות בפני עצמו. ריהוט הסלון כולל ספות בד בגוון אפור מתכתי, עליהן מונחות כריות קטיפה באותם הגוונים, כשהחומר שהן עשויות ממנו נותן להן מראה רך וחם.

שני שולחנות המונחים אחד על השני, שתוכננו כנגרות אישית כמו רוב הפריטים בבית, שהאחד מהם עשוי עץ אגוז והשני שלייף-לק בגוון שמנת, יוצרים שילוב של כהה ובהיר, טבעי וצבוע. אגב, שילוב זה מופיע במקומות נוספים בדירה.

החלון בסלון הוסב לחלון צרפתי ועליו מונחות כריות כמו אלה שעל הספות, אלמנט היוצר חיבור הרמוני ביניהן. החלון במקור היה אדנית והפיכתו למקום שיש בו אופציית ישיבה תרמה להרחבת החלל ויצירת עומק.

מול הספות נבנה מזנון בשילוב עץ ושלייף-לק עבור מערכת קולנוע ביתית, כשלצד הפלזמה מוקמו גופי תאורה המאירים את הקיר. בקיר העשוי בטון מוקמה המערכת, מתוך רצון שלא לבזבז מקום על בניית גבס. כדי להסתיר את חוטי החשמל והתקשורת שעל הקיר, הונח אלמנט דקורטיבי תחת הפלזמה.

התאורה
לתאורה תפקיד חשוב בחלל וביצירת האווירה וההתייחסות אליה נעשתה כאלמנט עיצובי פיסולי שמציף ומלטף את החלל ולא כופה את עצמו. רוב התאורה שקועה בהנמכות גבס בקרניזים, כאשר במקומות שונים משולבים גופי תאורה מעוצבים, כמו מעל פינת האוכל ומעל האי במטבח. גופי התאורה מכוונים לנקודות מסוימות, כך שאין מקום בבית שנותר ללא תאורה. החשיבות שנותנת קארין בנואליד לתאורה באה לידי ביטוי בעובדה שכל גופי התאורה, פרט לשקועים, מעוצבים לפי הזמנה אישית על ידי סטודיו זית.
פינת האוכל והמטבח
לצד הסלון נמצאת פינת האוכל שמשקיפה לרחוב דרך חלון פנורמי עשוי זכוכית מקומרת שמלווה את הקו המעוגל של חזית הבניין. הייחודיות שלו היא שניתן לפותחו, כיוון שבדרך כלל זכוכית מעוגלת היא קבועה, ולכן יש זרימת אוויר לפנים הבית. השולחן והכיסאות עשויים שלייף-לק ובדרך זו נוצר דיאלוג עם השולחן בסלון ועם האי במטבח.

במטבח, לעומת זאת, ישנו חלון עם פרופיל בלגי המחולק לריבועים ונותן תחושת חמימות.

כיוון שהייתה דרישה למקומות אחסון במטבח, אך הנטייה הייתה לא לבנות ארונות עליונים כדי שלא "לחסום" את החלל ולשמור על קלילות בגובה העיניים, נמצא פתרון יצירתי: האי נבנה כמשטח עבודה שתחתיו יש מקומות אחסון והוא נייד. מצד אחד, הוא תוחם את המטבח, ומצד שני, ניתן להזיזו בעת הצורך כדי לפנות מקום לפתיחה מקסימלית של השולחן בפינת האוכל. האי מחופה פלטת אבן קיסר בגוון ערמונים, הממשיכה לכל אורך משטח המטבח, ובשילוב עם התאורה תורמת לחמימות לחלל.

פתרון אחסון נוסף היה בניית ארון אחסון לאורך קיר הסלון שתוכנן בקפידה עבור הפריטים שיש בבעלות בעלת הבית, כגון ויטרינה לכלים יפים, מקום לבקבוקי יין וכיוצא באלה.

האמבטיה והחדרים
מהמרחב הציבורי מוביל מסדרון למרחב הפרטי. במקורו הכיל המסדרון ספרייה כהה ועמוסה ולאחר השיפוץ הפך למעבר "נושם" באמצעות בניית נישות גבס ומדפי זכוכית המכילים פריטים דקורטיביים ולא רק ספרים, מה שיצר פחות עומס. ההתייחסות למסדרון איננה רק כאל חלל מעבר בין מרחבי הבית, אלא כחלל מעוצב בפני עצמו.

מהמסדרון ישנה כניסה לחדר הבת המרוצף בפרקט ומוקם ראש מיטה ייחודי המעוצב כנישת מדפים מגבס לאחסון דקורטיבי. קיר אחד נצבע בירוק תפוח ומעליו קרניז שנצבע בירוק כהה יותר. מנורה אופנתית בסגנון רטרו שיש כלפיה סנטימנטים רגשיים קיבלה את מקומה הראוי בחדר ומהווה בו אלמנט מרכזי וחשוב.

האמבטיה המשמשת את הבית כוללת מכונות כביסה מוסתרות, מקלחון וכיור. החמימות ניכרת בחיפויים המאורכים בגוון שמנת עם אפליקציית זהב עדינה ובריצוף שנמשך מתוך המסדרון.

ליחידת ההורים נכנסים דרך דלת זכוכית חלבית החוזרת בשאר החדרים, ומצויה בשתי ורסיות לדרגות אינטימיות שונות. היחידה כוללת חדר ארונות המרוצף פרקט אלון מולבן, כמו בשאר החדר, כשהארון עצמו מחופה דלתות זכוכית ומראות הממוסגרות בתוך ונגה. הייחודיות בחדר באה לידי ביטוי במעין תיבת אחסון המשמשת בסיס למזרן עבור הנכדים שבאים להתארח.

הכניסה לחדר מקדמת בתמונות שמעליהן תלוי גוף תאורה, ובמאונך ניצבת שידה עם תמונה ומנורה מעוצבת.

בהמשך נמצאת האמבטיה המרוצפת באריחים בגוון פחם בעלי ברק מתכתי, בעוד שהחיפוי על הקירות משלב אריחים פרחוניים עם אחרים בגוון שמנת ולהשלמת המראה נבנו רהיטים לאחסון מעץ אלון. מחיצת זכוכית שנותנת תחושת מרחב מוקמה בין האסלה והג`קוזי להפרדה ביניהם.

לסיכום

הדירה מעוצבת בהרמוניה המוצאת ביטוי בצבעים, בחומרים ובזרימה בין החללים השונים. תפאורה הרמונית שכזו נותנת מצע טוב ל"שבירות" קטנות כגון מתקן מים בצבע אדום או פריטי טקסטיל אדומים. קארין בנואליד מוסיפה שהיא רואה הבדל בין עיצוב גברי ונשי, ומעצב טוב צריך להבין שיש צרכים שונים לשני המינים ולהיות קשוב אליהם. סוד העיצוב לטענתה טמון בעובדה שלא נצמדים לטרנדים ולכותרות עיצוביות, אלא בודקים תחושות והתנהלות בחלל הנתון, שכן הנאה מעיצוב היא תוצאה של חוויה דרך חושים ולא דרך אופנות חולפות.

על עבודות הביצוע בפרויקט אחראי אייל אינציליני מחברת sun tel aviv
ליצירת קשר: קורין בנאל, טלפון: 054.4871047

 |  ראשי |  אודות  |  שירותים  |  פרוייקטים  |  Shopping  |  כתבות  |  גלריה  |  יצירת קשר  |  הוספה למועדפים  | 
LC Design-אדריכלות ועיצוב פנים- www.lcdesign.co.il © כל הזכויות שמורות
LC Design - קורין בנאל טלפון נייד: 054-4871047
  בניית אתרים לעסקים   אינטרדיל