כמו יצירת אמנות
האדריכלית והמעצבת קורין בנאל ממזגת פונקציונאליות ואסתטיקה
 
"חשוב לי מאוד שכל פרויקט שאני לוקחת ישא אופי ייחודי ויהיה אחד ויחיד במינו, בדיוק כמו יצירת אמנות", אומרת אדריכלית ומעצבת הפנים בנואליד. "המון זמן ומחשבה מושקעים בשלב יצירת הפרוגרמה והטמעת רצונותיהם, צורכיהם וטעמם של הלקוחות. את ההיכרות, ההתפתחות וההתקדמות המשותפת לקראת השלמת הפרויקט אני מדמה למעשה לתהליך של הריון ולידה. הבית, למיטב הבנתי, הנו חלק בלתי נפרד מהמשפחה וככזה הוא דורש אהבה, טיפוח והשקעה מתמידים".

    

ואכן, גם אם המראה הכללי של הדירה נקי ועדין, ניכרת כבר בכניסה אליה ההשקעה בפרטים הקטנים. מבואה קטנה ומסוגננת שיצרה בנואליד באמצעות קירות גבס יוצרת הפרדה ומשהה מעט את הכניסה פנימה (בניגוד לדירות הקבלן הרווחות כיום שבהן הכניסה מתבצעת ישירות לסלון או לפינת האוכל). למבואה גם תפקיד פונקציונלי ואסתטי. מחד גיסא, היא מסתירה ארון אחסון ומאידך גיסא, יש בה מדפי זכוכית להנחת חפצי נוי ונישת עץ אלון בנויה המיועדת לאלמנטים דקורטיביים.

"למעשה ליוויתי את תכנון הדירה כבר משלבי בנייתה הראשונים", אומרת בנואליד. "מכיוון שמדובר בדירה המיועדת לרווק, חשוב היה לי לשמור על קווים נקיים, ולא להעמיס יותר מדי מבחינה עיצובית. את דירת הקבלן שהכילה לפי התכנית המקורית ארבעה חדרים הפכתי לדירה שבה שני חדרי שינה, חדר רחצה גדול, סלון וחדר טלוויזיה. בפרויקט הזה שעיצבתי עבור אחי, ניתן לי חופש מוחלט, אך ברוב המקרים אני מקדישה זמן רב להקשבה, ללימוד הצרכים והשאיפות של הלקוחות, להצצה אל הרגלי החיים שלהם וליווי מלא ומקיף עד השלמת כל הפרטים לכדי תוצאה מדויקת ונכונה".

שפה צבעונית
על מנת להשיג תחושת מרחב וחופש בדירה, ביטלה בנואליד חדר שינה אחד שהביא ליצירת מסדרון ארוך, הפכה אותו לחדר טלוויזיה ופתחה אותו בצורה אלכסונית לכיוון הסלון. בפינה זו יצרה מידה נכונה של אינטימיות שמתקבלת באמצעות קיר המפריד בינה לבין הסלון ועם זאת מפתח גדול מספיק שיוצר תחושה של רצף חללים. הפינה כולה עוצבה לפי מיטב המסורת של סלון מרוקאי עם הסבות עיצוביות שמותאמות לעידן המודרני.

השילוב של תחושות, רגשות וחומרים שמתחברים יחד ליצירה הרמונית אחת ויחידה, הוא זה שמביא להגשמת חלומותיהם של הלקוחות"

מזרנים ארוכים אמנם מונחים על בסיסי עץ נמוכים, אך הם מרופדים בבד אלקנטרה דמוי עור הפוך והבסיס נטול פיתוחים אופייניים. הגוונים שנבחרו לריפוד פינה זו טבעיים (בהם בעיקר בז` ובורדו עם נגיעות של כתום וצהוב) וממשיכים את השפה הצבעונית של הדירה כולה.

תחושת המרחב מתקבלת גם על ידי תלייתן המפתיעה של שלוש מראות זהות לרוחבו של קיר הסלון. המראות נטולות המסגרת, נתלו במקביל זו מעל זו ומטרתן לא לגנוב את ההצגה, אלא ליצור עומק ולשקף את הירק והצמחייה המצויים במרפסת הגדולה ממול. חיפוי אחיד על פני שטח הדירה כולה באריחי גרניט פורצלן בגוון אפור חום מעושן, תורם אף הוא לתחושת גודל ומרחב. שיטת חיפוי זו מונעת את ההפרדות המתקבלות בין חדרים שיוצרות מקטעים ושוברות את הרצף והאחידות של מישור הרצפה.

יוצאים לדרך
"השילוב של תחושות, רגשות וחומרים שמתחברים יחד ליצירה הרמונית אחת ויחידה, הוא זה שמביא להגשמת חלומותיהם של הלקוחות", אומרת בנואליד. "ברגע שפלטת הגוונים והחומרים נקבעה והשארנו את ההיסוסים, הלבטים וההתלבטויות מאחור, אפשר לצאת לדרך ולדאוג למימוש מושלם של ציפיותיהם". כדי לשמור על קו אחיד ונקי בדירה כולה, הקפידה בנואליד על אחידות לא רק במישור הרצפה, אלא גם בתחומי החומר והטקסטיל.

הווילונות הרומאיים אחידים בדירה כולה ועשויים בד שיפון בגוני קרם ובורדו שקופים. הווילונות נתפרו כך שבחלקם העליון הם אטומים ומסתירים את ארגזי התריסים החשמליים, ואילו בחלק התחתון שקיפותם נשמרת. דלתות החדרים כולם עוצבו על ידי בנואליד באופן אחיד מעץ אלון מלא, בדומה לנישה במבואת הכניסה. גם שילוב הזכוכית החלבית בדלתות, שכמו מקנה תחושה של סגירות, אך לא של אטימות, מזכיר את המידוף בנישת המבואה.

המטבח מתוצרת איטליה, לא גדול, אך פונקציונלי ומרווח. ארונותיו נבנו בגימור שלייף לק בגוון לבן שבור עם ידיות בולטות בגוון ניקל מבריק. מעליהם משטח עשוי אבן קיסר בגוון חולי ובחיתוך עדין ודק במיוחד שמשתלב עם הארונות ואינו משתלט עליהם. את קירות המטבח מחפה משטח זכוכית צבוע בתנור בגוון זהה לארון, כשבתוכו נשתלו פרופילי אלומיניום שמשמשים כאלמנט תלייה לאביזרים פונקציונליים ופריטי נוי שונים. בין המטבח לבין הסלון מפריד בר עשוי משטח זכוכית, שניצב על גבי ארון שדלתותיו פונות לכיוון אזורי האירוח בדירה.

"חשוב לי מאוד שכל פרויקט שאני לוקחת ישא אופי ייחודי ויהיה אחד ויחיד במינו, בדיוק כמו יצירת אמנות"
שילוב הווריאציות
במרכזה של תקרת המטבח נתלה גוף תאורה שטוח שמפזר אור חזק וחם בו זמנית. למרות נורות פלורסנט שנחשבות "קרות", המסגרת הכתומה שלו יוצרת חום ואור נעים במיוחד. ספוטים שמתחילים בהנמכת התקרה באזור המטבח, ממשיכים ברצף לכל אורך הסלון. אותם ספוטים, כמו גם הגוונים והחומרים חוזרים, נמצאים בווריאציות שונות גם בשני חדרי השינה ובחדרי הרחצה. בחדר הרחצה הראשי סדרה של קרניזים מבליטה את חלוקת החלל לשלושה חלקים: החלק שבו תלוי כיור הרחצה, החלק המוקדש לג`קוזי והחלק המוקדש לשירותים שמופרד בקיר נמוך. אותו קיר, כמו גם גב קיר הג`קוזי, חופו בפסיפס עדין בגוני חול וים. חיפוי הקירות זהה לזה של הרצפה וגם כאן נתלתה מראה גדולה במטרה ליצור תחושה של חלל גדול עוד יותר.

מרפסת גדולה כמו עוטפת את הסלון ופונה לגן ציבורי גדול ומלא צמחייה. על מנת לשמור על אינטימיות בזמן הישיבה בחוץ, הגביהה בנואליד את כל העציצים באמצעות קונסטרוקציית דק ובניית אדניות עץ, ועליהן הניחה עציצי ענק עשויים אפוקסי. שלד המתכת הנתון בצורת קשת מעל פינת הישיבה חופה בבמבוק טבעי ויצר פרגולה נעימה.

מתוך: נישה
 
 

 |  ראשי |  אודות  |  שירותים  |  פרוייקטים  |  Shopping  |  כתבות  |  גלריה  |  יצירת קשר  |  הוספה למועדפים  | 
LC Design-אדריכלות ועיצוב פנים- www.lcdesign.co.il © כל הזכויות שמורות
LC Design - קורין בנאל טלפון נייד: 054-4871047
  בניית אתרים לעסקים   אינטרדיל